Кунг Фу театър на Джеки Чан: 11 ВОЙНА 05.12.

За първи път в България - КУНГ ФУ Театър на ДЖЕКИ ЧАН

Програма:

“11 ВОЙНА”

“11 ВОЙНА” разказва завладяваща история за красивото и прецизно изкуство - Кунг Фу. Благодарение на дългогодишни практики и запазени от векове традиции, артистите демонстрират нереално развитие на физическото тяло и духовната култивация. Ориенталската философия, мъдростта на дзен будизма, изкуството на естетиката на кунг - фу и абсолютен контрол на вътрешната енергия са ключовите елементи, които помагат на артистите да демонстрират свръхчовешки възможности.

Когато световно известният китайският актьор, режисьор, продуцент и сценарист Джеки Чан вижда уменията на Кунг Фу майсторите, задействани в спектакъла, решава да направи театър и да създаде потресаваща симбиоза от театър и древното бойно изкуство.

Джеки Чан е отличен със звезда на Алеята на славата в Холивуд и е известен специалист по бойни изкуства, прочут с акробатичен боен стил, придружен с комични елементи, използване на подръчни оръжия и новаторски каскади. Той започва кариерата си през 70-те години на 20 век и оттогава участва в повече от 150 филма.

Невероятната постановка е разделена на 6 части, които разказват завладяващи истории на Кунг Фу майстори, постигнали духовна и физическа хармония. Зрителите ще бъдат изумени от свръхчовешки акробатични елементи, невероятни декори и концептуални визуализации.

 

Акт 1: Източник

Метал, Дърво, Огън, Вода и Земя. Тези пет елемента са източник на всичко. Изучавайки Кунг Фу от поведенческия модел на дивите животни, човекът въвежда тези елементи в различни стилове на бойните изкуства. Така се появяват петте животински стила - маймуна, змия, тигър, жерав и дракон. В последствие симбиозата на всичките елементи става известна като “юмрука на десетте форми”.

 

Акт 2: Душа

Тази част е посветена на притча за духовната сила, представена чрез интерактивен виртуален пърформанс. Поуката е вдъхновяваща за всеки човек и разказва, че ако човек заеме твърда позиция на Земята, светлината в сърцето му никога няма да угасне.

 

Акт 3: Учител

На екрана се появавя впечатляваща визуализация, илюстрираща историята на Кунг Фу. В този момент на сцената излиза двойник на Брус Лий, облечен в характерния жълт гащеризон от филма “Игра на смърт”. Този пърформанс синтезира изкуството на Кунг Фу като съвременен танц, демонстриращ рицарството на китайския майстор.

 

Акт 4: Спокойствие

От потока на водата човек може да се чувства спокоен. От спокойствието човек може да усети енергиен поток. Без спиране - няма движение. Мечът е скрит в сърцето на всеки боец, готов да бъде необуздан.

С помощта на изящни хартиени чадъри бойците практикуват Тай Чи. Със спокойно дишане те изковават вътрешните си мечове. Колкото е по-остро острието, толкова е по-голяма зрялостта на човешката скромност.

 

Акт 5: Празник

Изучаването на Кунг Фу е като гребане на лодка срещу потока, пълен с хамути и вериги. Как да се освободите? Как да празнувате себе си? Истински войн се става само чрез непрекъснато себепознаване и изправяне срещу трудностите.

В този номер зрителите буквално ще бъдат омагьосани от красив войнсвен танц с така наречените “водни ръкави”.

 

Акт 6: Епилог: Войни

Само чрез достойното преминаване на всеячески трудности, един човек може да стане истински войн. За него Кунг Фу не е просто стил, а духовен начин на живот. Всички Кунг Фу артисти от театъра на Джеки Чан се събират на сцената, за да демонстрират как без никакъв музикален съпровод правят ритъм с телата си, синхронизирайки вибрациите си, за да постигнат съвършена хармония.

 

Билети можете да намерите на рецепцията на Комплекс С.И.²Л.А., както и в мрежата на Eventim: https://www.eventim.bg/bg/bileti/kung-fu-teatr-na-dzeki-can-plovdiv-kompleks-sila-526047/event.html

Актуална информация можете да немерите и във фейсбук групата на събитието: https://www.facebook.com/events/1077014882485000/