Лекарски кабинет за физиотерапия и рехабилитация

В Спа центъра на Комплекс С.И.²Л.А. функционира и лекарски кабинет за физиотерапия и рехабилитация. Вас ще ви лекува д-р Тодор Илиев специалист по физикална и рехабилитационна медицина. Д-р Илиев има 10-годишен опит в лекуването на пациенти с естествени и перформирани физикални фактори, както и с пасивна и активна кинезитерапия. Д-р Илиев е преминал курсове за лазертерапия; електродиагностика и електростимулации; еластично съпротивление, проприоцептивна тренировка и миофасциална релаксация.
Кабинетът е оборудван с високотехнологични апарати на немската фирма Zimmer MedizinSysteme.

НОВО - За всички деца над 10 години и възрастни с гръбначни изкривявания

Имаме удоволствието да ви съобщим, че д-р Тодор Илиев успешно премина курс по Шрот метод за неинвазивно лечение на сколиоза и кифоза, организиран от немския Шрот институт ( ISST International Schrot 3D Scoliosis Treatment, Spine- Concept- Sobernheim, Germany). Като специалист по физикална и рехабилитационна медицина, д-р Илиев може да предложи добре обосновани съвети, диагностика и лечение на пациенти със сколиоза и кифоза. В зряла възраст може да се очаква прогресиране на заболяването, като допълнителен симптом може да се появи и болка. Той може да ви предостави цялостна консултация и предложи пълен набор от терапии.
Шрот метода се базира на триизмерен модел на дишане, правилно позициониране на таза и специфични асиметрични упражнения, както и обучение на пациентите с цел да продължат лечението в домашни условия. Благодарение на добрите резултати, които постига, методът бързо се разпространява в Европа и по света.
Ако имате изкривяване на гръбначния стълб, не изчаквайте повече. С времето кривината може да прогресира. Ако лечението се започне на време може  да се постигне подобрение във вашето състояние или това на вашето дете.

Тел. за контакт: 0899 22 66 02 д-р Илиев

Видове терапии

В желанието си да лекува своите пациенти по най- ефективен начин, д-р Илиев комбинира древни източни лечебни методи с най- модерната и високотехнологична апаратура. Д-р Илиев има изкаран курс за Рейки терапия 1-во ниво, като неговата цел е да лекува както тялото, така и духа.

За повече инфомация и записване - тел. 0899 226602

 

ТЕКАР терапия

Това представлява високочестотен ток, който се прилага локално и много прецизно. Преминавайки през кожата, без загуба на енергия, се превръща в топлина в по - дълбоко разположените тъкани. Уникалното при този апарат е, че може да се комбинира с мануални техники, както и с пасивни и активни движения, извършени от терапевта и пациента. Апарата е подходящ за заболявания на опорно - двигателен апарат и периферна нервна система, след спортни травми и следоперативно възстановяване.

 

Високоинтезивна лазер терапия

Eфективна при заболявания на опорно двигателен апарат, тендинопатии, миофасциален синдром, невралгии и кожни заболявания. Предимствата при прилагане на лазер терапия са: висока ефективност се постига за кратко време. Много точно локализира болката. Бърз и дълготраен ефект. Биостимулация и тъканна регенерация са допълнителни благоприятни ефекти върху човешкото тяло.

 

Радиална ударно вълнова (Shock wave) терапия

Апарата генерира ударни вълни директно върху травмирания участък. Ефектите от ударно вълновата терапия (УВТ) са: повишаване локалната метаболитна активност, реабсорбция на калцификатите в сухожилията, стимулация на естествените оздравителни процеси в тъканите, подобряване на микроциркулацията, намалява повишения мускулен тонус. УВТ може да се използва при заболявания и травми на мускули, сухожилия, кости и стави.

 

Ниско и средно честотни токове

 

Ултразвукова терапия