Веско Ешкенази на 50 13.10.

ВИРТУОЗЪТ ВЕСКО ЕШКЕНАЗИ ПРАЗНУВА ЗАЕДНО С ПЛЕВЕНСКАТА ФИЛХАРМОНИЯ В Пловдив!
ВЕСКО ЕШКЕНАЗИ вдига тост за музите, за цигулката, за изкуството, за семейството и любовта в един емоционален юбилеен концерт, с който отбелязва своя 50-годишен юбилей!
Вдъхновяваща симбиоза между музика, поезия и театър в концерта на световнопризнатия цигулар, който избра да отпразнува своята годишнина с публиката на 14 града в България!
Заедно с юбиляря на сцената ще се качи неговият брат – маестро МАРТИН ПАНТЕЛЕЕВ, който ще дирижира оркестъра на ПЛЕВЕНСКА ФИЛХАРМОНИЯ, а специалeн гост на празника ще бъдe ЛЮСИ ДЯКОВСКА. Актрисата, която ще се превъплъти в ролята на разказвач на живота на Веско в стихове е КОЙНА РУСЕВА.
Заедно с най-известните произведения на Сарасате, Вивалди, Менделсон, Чайковски, Панчо Владигеров, Веско е избрал да сподели с публиката и свои любими виртуозни пиеси като „Рапсодия в синьо“, „Libertango“, „Monti Csardas“, „Лунната соната“, „Adagio“ и други.
Билети за концерта можете да намерите на рецепцията на Комплекс С.И.²Л.А., както и в мрежата на Eventim в цялата страна: тук